ANIMASJONSFAMILIEN animation revolution

Forklarende animert video

Det finnes mange gode tjenester og produkter som mange kunder helt sikkert vil kunne ha nytte av, men det hjelper lite dersom kunden ikke vet hvordan tjenesten eller produktet fungerer. Å få en potensiell kunde til å lese en vegg av tekst for å forstå hvilke tjenester eller produkter du tilbyr vil ikke være veldig effektivt. I stedet kan du ha en kort animasjonsfilm som forklarer konseptet på en enkel måte, så kan kunden heller lest mer detaljer senere dersom animasjonsfilmen fanget interessen deres.

Hva er en animert forklaringsvideo?

Animerte forklaringsvideoer er korte videoer som hjelper til med å illustrere komplekse ideer på enkle, engasjerende og meningsfulle måter. Animasjonsfilmene er ofte så korte som mulig, gjerne ikke lengre enn et par minutter. Som en av de mest potente ressursene for innholdsmarkedsførere i dag, er de rettet mot å beskrive selskapets produkter (eller tjenester) på en måte som resonerer med målgruppens smertepunkter og introduserer løsningen din som den beste løsningen.

Ved å bruke en forklaringsvideo kan bedriften din overbevise potensielle kunder, redusere avvisningsfrekvenser, fremme merkebevissthet og øke konverteringer. Alt fra et enkelt videoinnhold av høy kvalitet.

Det er mange gode grunner til å velge en animasjonsfilm når man trenger en kort forklaringsvideo eller reklamefilm. Les videre for å få en oversikt over hvorfor en såkalt explainer video som tar i bruk 2D animasjon kan være det rette virkemiddelet for din virksomhet.

Få et klarere visuelt budskap med animasjonsfilmer

Dersom man tar i bruk en vanlig video blir det utrolig mange irrelevante detaljer å forholde seg til for seeren. Da kan selve budskapet bli overdøvet av alle de andre tingene som foregår i videoen. Med en animasjonsvideo derimot kan man velge å kun inkludere den relevante informasjonen, og gi seeren færre elementer å forholde seg til. Når man ungår å overvelde seeren med informasjon kan man lettere presentere det faktiske budskapet.

Animasjonsfilmer muliggjør visuell presentasjon av abstrakte konsepter

I en explainer video er det ofte abstrakte konsepter som skal forklares. Dette kan være ting som algoritmer, komplekse strukturer, eller prosesser som skal forklares. Slike abstrakte konsepter kan vises på en mye enklere måte ved hjelp av animasjon. Svært komplekse og abstrakte temaer kan vises på en veldig forenklet måte i en animasjonsfilm.

Vis fram grafer, statistikk og tall på en praktisk måte i en animasjonsfilm

I en forklaringsvideo eller reklamefilm vil det noen ganger være ønsket å inkludere en graf eller kanskje et kakediagram for å presentere data på en ryddig måte. Å gjøre dette kan være litt utfordrende med en tradisjonell video fordi man gjerne må bruke en tavle, eller holde opp et bilde. I en animasjonsvideo kan slik informasjon enkelt animeres inn på en svært effektiv måte, slik at seeren tydelig kan se all informasjonen du ønsker å vise fram. Denne grafikken kan også forklares på en mer trinnvis måte i en animasjonsvideo enn om man bare viser hele grafen med en gang uten noen forklaring.

En animasjonsfilm gjør det enkelt å endre ting i etterkant

Når man filmer en vanlig video blir ofte hele videoen filmet i bare et eller noen få klipp. Dersom man da ønsker å endre en liten detalj kan dette bety at store deler av videoen må filmes på nytt. Man må også få tak i de samme skuespillerne, lokasjonene, rekvisitter osv. som man hadde når man filmet første gang. Med en animasjonsfilm kan endringer gjøres nærmest uten ekstra kostnader og på svært kort tid. Når en liten detalj skal endres ved å lage en animasjonsfilm, trenger du bare å endre akkurat den detaljen, ikke alt annet som foregår i samme scene.  

Lag en internasjonal animasjonsfilm

Å lage en video som er forståelig internasjonalt er ikke enkelt, men med en animasjonsfilm blir dette mye enklere. Å oversette en animasjonsfilm er enkelt, da eventuell tekst i filmen enkelt kan byttes ut. Stemmen er også bare lagt oppå animasjonsfilmen slik at man enkelt kan bruke de samme animasjonene uansett hvilket språk som snakkes. 

Reduser produksjonskostnadene betydelig med en animasjonsfilm

Når man skal lage en video trenger man typisk ting som skuespillere, lokasjon, filmteknikere osv. dette koster mye penger. Med en animasjonsvideo blir mange av disse kostnadene redusert eller helt borte. Det er heller ikke noe problem å animere ting som vanligvis ville krevd et stort budsjett, dette kan være scener som involverer dyre gjenstander som biler, båter og fly, eller eksplosjoner ol.

Hvor mye koster en animasjonsfilm?

Nå som vi har gått gjennom noen fordeler med animasjonsfilmer kan det være relevant å spørre seg om det passer til ditt budsjett. Vi nevnte at animasjonsfilmer ofte er billigere enn vanlige videoer, men hva betyr egentlig det?

En av tingene som er flott med animasjonsfilmer er at mye av innholdet kan brukes om igjen i flere animasjonsfilmer, dette gjør selvsagt at det koster mindre. Noen produsenter av animasjonsfilmer har ferdigproduserte filmer hvor du kan endre på ting som selskapsnavn, og introdusere et par egne grafer eller bilder. Dette er veldig billig, noen ganger under en tusenlapp. Men selvsagt blir ikke disse animasjonsfilmene spesielt gode på å formidle ditt budskap ettersom at de ikke er tilpasset din virksomhet i like stor grad.

Dersom du ønsker en animasjonsfilm laget fra bunnen av må du forvente en høyere pris, og det er også andre faktorer som spiller inn når det gjelder pris. Ting som kvaliteten på animasjonsarbeidet, lengden på filmen, hvor raskt du trenger videoen, hvilken lisenser du ønsker og flere andre faktorer. For en fulltilpasset animasjonsfilm laget fra bunnen av med alle rettighetene kan prisen typisk ligge rundt 100 000 kr dersom du ønsker den høyeste kvaliteten.

Når det er sagt er en av de store fordelene her at du kan gjøre kompromisser og lande på en pris som passer ditt budsjett, enten budsjettet ligger på noen få tusen kroner eller over hundre tusen kroner. Selvsagt vil resultatet bli bedre dersom du tillater et høyere budsjett, men man kan få ganske gode resultater selv med et medium eller lavt budsjett. 

Hvor lang tid tar det å lage en animasjonsfilm?

Dette med leveringstid er litt som med prisen, det varierer basert på hva du trenger. For animasjoner som er ferdigproduserte og bare trenger noen få endringer kan man noen ganger få levert animasjonsfilmen på samme dag. For prosjekter der du ønsker en animasjonsfilm laget fra bunnen av er det mye mer som må gjøres, fagfolk fra forskjellige kompetanseområder kommer sammen for å jobbe med hvert enkelt prosjekt. En regissør, manusforfatter, illustratører, animatorer, fortellerstemme på ulike språk, osv. Det er ikke rart at slikt kan ta tid.

For slike store prosjekter kan det ta flere uker eller til og med måneder å fullføre alt, spesielt når man tar med i betraktningen at du skal kunne komme med tilbakemeldinger og gjøre endringer. Når det er sagt er det ofte mulig å få en raskere levering for en høyere pris dersom dette virkelig er noe du trenger. Bare pass på at du ikke ofrer kvalitet for å få animasjonsfilmen ferdigstilt raskere.

Hva utgjør en god animasjonsfilm?

De beste forklaringsvideoene gir deg mye allsidighet. De kan skreddersys mot sosiale medier, destinasjonssider, e-poststrategier. De kan også være like effektive når det gjelder å instruere både kunder og ansatte. Men uavhengig av detaljene i strategien for din forklaringsvideo, er det tre viktige aspekter som alle animerte forklaringsvideoer av høy kvalitet krever for å være effektive:

Tydelighet: Forklaringsvideoer handler om å levere budskapet ditt på effektive og overbevisende måter, og du kan ikke gjøre det med en forvirrende animasjonsfilm. Manuset og det visuelle må være like klart og konsist som det er grundig. Prøv aldri å forklare mer i detalj på bekostning av klarhet. Forklaringen skal være grunnleggende og enkel å følge med på, mer detaljer kan gjøres tilgjengelig andre steder.

Kvalitet: Alt innholdet du gir ut er med på å representere merkevaren og produktene dine. Animasjonsfilmens kvalitet bør være på topp for å unngå å sende feil melding til potensielle kunder. Dersom animasjonsfilmen er av dårlig kvalitet vil det være naturlig for kunden å anta at tjenesten eller produktene virksomheten tilbyr også er av dårlig kvalitet. En animasjonsfilm av høy kvalitet vil også gi et godt inntrykk og gi kunden tillit til din virksomhet.

Tilpasning: Uavhengig av stilen du går for, bør din animerte forklaringsvideo føles som om den er unik og spesialtilpasset din virksomhet. Et generisk utseende er lett å glemme og kan ende opp med å komme konkurrentene like mye til gode som deg.

Konklusjon

Animasjonsfilmer er et utmerket alternativ til tradisjonelle videoer, og kan være et veldig egnet virkemiddel for å fange oppmerksomheten til potensielle kunder i en reklamefilm eller forklare kompliserte og abstrakte konsepter i en såkalt explainer video. Uansett om din virksomhet selger produkter, tjenester eller noe helt annet kan en slik animasjonsfilm definitivt være nyttig.

En animasjonsfilm kan lages veldig raskt og billig dersom man bruker ferdigproduserte alternativer med relativt få endringer, men for de beste resultatene anbefales en fullstendig tilpasset animasjonsvideo. Når man produserer en animasjonsfilm er det viktig å forenkle ting så mye som mulig slik at det blir en oversiktlig animasjonsfilm med et tydelig og klart budskap.

Similar Posts